Saturday 7 April 2018

Ooh, All Those Shoes / The Hottest Shoe Trends for Spring/Summer 2018

Ah, cipele, cipelice!

Nepresušna je ženska želja za još jednim parom vrtoglavih potpetica sa kojima će se šetnja gradskom kaldrmom pretvoriti u holivudski hod po crvenom tepihu. Sa tih nekoliko centimetara više, neosporno ćemo podići sopstveno samopouzdanje, izdužiti figuru i svaki outfit podići za jednu lestvicu više na skali stila. Čak i sasvim obična odevna kombinacija uz visoke potpetice izgledaće atraktivnije i super trendi.

Da li u svakoj od nas čuči Pepeljuga ili možda Carrie Bradshow pa smo postale prave zaljubljenice u sve te fantastične salonke, sandale sa kaišićima ili svetlucave potpetice kojima oduzimamo dah gde god se pojavimo, sasvim je nebitno jer nam cipele nesumnjivo pričinjavaju neizmerno zadovoljstvo i nikada nam ne mogu dosaditi.

Davno je prevaziđena praktična potreba za obućom. Danas, pored praktičnosti i udobnosti, traži se i estetski privlačna obuća koja će se uklopiti u naš životni stil i istovremeno privući poglede drugih.
Nije nužno da žena može lepo izgledati samo i isključivo u visokim potpeticama. Na raspolaganju imamo i široki dijapazon atraktivne obuće sa nižom petom, platformom ili pak potpuno ravne modele poput baletanki, patika i sl. Na nama je samo da se odlučimo za željene modele i da ih kombinujemo u skladu sa prilikom i raspoloženjem.

Svakog proleća smo više nego raspoloženi da konačno izađemo iz dubokih čizama i prošetamo sve te slatke modele salonki, baletanki, patika ili sl. koji se savršeno uklapaju u razdragani prolećni kolorit i printove na odeći poput prugica, tufnica, cveća i sl.

Svetski modni dizajneri bili su više nego inspirisani da nam u novoj prolećno-letnjoj sezoni ponude  raznovrsne modele cipela koji su sve samo ne obični. Maštovitost oblika, dezena i materijala sa sigurnošću prevazilazi odevne trendove.

A, šta je to što nam tako samouvereno kreatori serviraju?

  • Vrišteće drečave nijanse lakovane ili velur kože, 
  • Špicasti vrhovi,
  • Neuobičajene geometrijske štikle, 
  • Niske tzv. kitten potpetice, 
  • Miks boja i kontrastnih dezena u jednom paru obuće, 
  • PVC detalji, 
  • Deblji ili tanji kaišići u velikom broju, 
  • Disko ili kaubojske čizmice, 
  • Cipele od kože u beloj boji i svim pastelnim tonovima, 
  • Upadljive glomazne patike, 
  • Nanule... 

Takođe, cipele su ukrašene mnoštvom upadljivih detalja poput perja, štrasa, šljokica, pertli, amblema... Zanimljiva je i tendencija nošenja kratkih čarapa zajedno sa sandalama što je svakako ekstravagantan trend koji će prigrliti samo najsmeliji street style igrači.

Ukoliko nam budžet ne dozvoljava da šopingujemo haute couture modele cipela, to svakako ne znači da ne možemo biti u trendu i sa znatno manje raspoloživih finansijskih sredstava. Pristupačni prêt-à-porter modeli uopšte ne kaskaju sa dizajnerskim modelima po pitanju trendi boja, materijala i dezena.

Posebno mi se dopada što su novi trendovi kako u odeći, tako i u obući oslobođeni striktnih modnih pravila i nametanja šta se obavezno nosi sa čim. Sada je potpuno normalno i prihvatljivo nošenje torbe i cipela u različitoj boji, patika sa suknjama i haljinama, čizama sa otvorenim prstima ili petom... Možemo potpuno odahnuti i osmeliti se da odećom i obućom iskažemo svoju jedinstvenost uz prihvatanje trendova u meri u kojoj se oni uklapaju u naš lični izgrađeni stil. Složićete se da je to fenomenalno :)

Na kolažima ispod, prikupila sam neke od najupečatljivih modela cipela sa modnih revija za ovu sezonu. Kako vam se dopadaju i da li biste voleli da se nađu u vašem cipelarniku? Meni su neki modeli poput plastičnih Chanel čizmica ili Versace nanula sa ogromnim krst detaljem od štrasa i kristala too much, ali rado bih prošetala npr. Carolina Herrera raznobojne sandale, Victoria Bechkam salonke ili Versace bele polučizmice :)

Takođe, izdvojila sam za vas omiljene cipele koje su mi bile verni pratioci u nekim od najpopularnijih outfit postova na blogu.

Nadam se da ćete se inspirisati prikazanim i osmeliti da u proleće zakoračite sa novim super šik cipelicama.

Do sledeće modne priče,
Šaljem vam poljupce <3



The Hottest Shoe Trends for Spring/Summer 2018


1. Jason Wu / 2. Tom Ford
From left to right: 1.Victoria Bechkam / 2. Alice + Olivia
3. Prabal Gurung / 4. Cushnie et Ochs

1. Victoria Beckham / 2. Fenty Puma by Rihanna

From left to right: 1. Prada / 2. Mary Katrantzon
3. Roksanda / 4. Carolina Herrera

From left to right: 1. Louis Vuitton / 2. Calvin Klein
3. Michael Kors / 4. Versus Versace
1. Emporio Armani / 2. Chanel

From bottom to top: 1. Versace / 2. Eugenia Kim / 3. Monse

1. Gucci / 2. Antonio Berardi

1. Marco de Vincenzo / 2. Versace

From left to right: 1. Giorgio Armani / 2. Bottega Veneta
3. Marni / 4. Erdem 
1. Zaful / 2. Cinti / 3. Hispanitas / 4. Zara



1. Rosegal / 2. Zara

1. Cinti / 2. Hogl / 3. Rosegal / 3. 

1. Zaful / 2. Hogl


good hits



Share:

No comments

© BambolaI | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig